e
Banner

Etiketler: demiryolu taşımacılığı



DHL Freight Almanya'yı kara ve demiryolunda büyütecek yeni CEO



Avrupa’da karayolu taşımacılığının güçlü firması DHL Freight, Jeroen Eijsink’i DHL Freight Almanya’ya CEO olarak atadığını duyurdu. 40 yaşındaki yeni CEO’nun şirketin karayolu ve demiryolu taşımalarını daha da güçlendirmesi bekleniyor.





Alman Demiryollarından 600 milyon euroluk yatırım



Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 600 milyon euro değerinde yatırım yapmayı planlayan Alman Demiryolları’ nın en masraflı yatırımı olarak 30 milyon Euro harcayacağı Solingen’de bulunan tarihi Müngstener Brücke tren köprüsü gösteriliyor.




Etis Lojistik, müşteri portföyüne Kümaş’ı da ekledi



Etis Lojistik, müşteri listesine Türkiye’nin en büyük sinter manyezit ve sinter dolomit üreticisi Kümaş’ı da ekledi. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, tedarik ve dağıtım lojistiği hizmetleri için Kümaş’ın kendileriyle çalışma kararı aldığını belirtti...
 





DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi



Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.




UND'den ihracatı engelleyen Avusturya tehditine sert tepki



Avrupa’ya transit geçiş belgeleri ile ulaşan Türk ihraç malları Avusturya’nın alternatif de önermeyen keyfi yaklaşımları ile çaresizce mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler ile Avusturya “geçilemez” olma yolunda ilerliyor.





DemirDöküm ürünleri Polonya’ya demiryoluyla ulaştı


Yayın: 24-04-2015
Kategori: Demiryolu

2014 yılında yaklaşık 19 bin tonluk bir ürün nakliyesi gerçekleştirdiklerini belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, Polonya’ya yaptıkları ihracatta demiryolunu kullandıklarını ve Horoz Lojistik’le çalıştıklarını söyledi. 




Ömer Yıldız: 7 önemli projeyle yük taşımacılığı artırıldı



Son 12 yılda demiryolu sektörüne 67 milyar TL kaynak aktarıldığını belirten TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, 2023’e kadar 13 bin km demiryolu yaparak 25 bin km demiryolu uzunluğuna ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. “Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin her tarafını hızlı demir ağlarla örüyoruz” diyen Yıldız, Kars-Tiflis-Bakü, Marmaray, Van Gölü ve devam eden diğer projelerle birlikte yük taşımacılığında önemli bir artış sağlanacağını vurguladı. 




Medlog 5 milyon ton yükü demiryoluyla taşımaya hazır



Demiryoluna ciddi yatırımlar yapan Medlog Lojistik, şu anda yurtiçinde yaklaşık 10.000 km’lik hatta taşıma yapıyor. 




Süleyman Yavuz: Demiryolları ticaretin lokomotifi olmalı



Süleyman Yavuz / TCDD Eski Hareket Daire Başkanı / Demiryolu Lojistik Genel Müdürü




Kastamonu Entegre maliyet istikrarını demiryoluyla yakalıyor



“Ürettiğimiz ürünler ‘yükte ağır pahada hafif’ olduğundan lojistik maliyetler bizim için diğer sektörlerden daha fazla önem arz etmektedir” diyen Kastamonu Entegre Tedarik Zinciri Direktörü Halim Sırçancı, yapılan fiyatlandırma diğer taşıma modlarına göre daha istikrarlı olduğu için ithalat ve ihracat taşımalarında yoğun bir şekilde demiryolunu kullandıklarını söylüyor.